my entry..

get this widget here

Saturday, April 23, 2011

Allahu Akbar!!!....."Centre of the earth"

Assalam elite sahabat2 sekalian..alhamdulillah sy masih diberi nikmat dan izin oleh Allah untuk terus  menulis dan mengarang. Lagipun tangan sy yg sy pinjam dari Allah SWT ini sudah gatal-gatal untuk menari-nari diatas keyboard laptop sy yg comel ni...(secomel tuannye...hahaha)

Hari ni sy nak berkongsi dgn sahabat tentang satu hakikat kebenaran. InsyaAllah ilmu ini amat berguna utk seluruh umat islam dan semoga ia memberi kita kesedaran bahawa Allah itu Maha Kuasa lagi Maha Besar. Setiap orang yang beragama islam dituntut untuk melakukan ibadah solat 5waktu sehari semalam kerana solat itu tiang agama. Sepertimana kita membina rumah. Asas rumah adalah tiang. Betul atau sangat betul?..hehe.. Cuba sahabat perhatikan di tmpat pembinaan rumah pasti yg akan di bina dulu adalah tiangnye..begitu juga dgn islam..

Dan setiap tempat ada arah kiblatnye yg telah ditentukan mengikut tempat dimana anda berada supaya setiap umat islam mengadap kearah satu tempat sahaja. Ada yg beranggapan bahawa umat islam ini menyembah kiblat atau kaabah. Tanggapan itu salah sama sekali. Umat islam bukan menyembah kaabah itu tetapi kaabah itu sebagai satu pusat atau satu simbolik penyatuan umat islam diseluruh dunia. Selain itu frasa ‘menyembah’ dengan ‘mengadap’ adalah lain...(hal ini akan sy jelaskan pada entri yg lain..InsyaAllah)

Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali, tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada 'piring para bola' untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?KENAPA BEGITU? Mudah saja jawapannya Mekah adalah pusat bumi. Sama ada percaya atau tidak jawapannya mudah ditemui semasa kali pertama Neil Armstrong menjejakkan kaki ke bulan pada 20 Julai 1969. Di dalam satu temu bual di stesen TV Al Majid, Arab Saudi, Dr. Abd Al-Baset Al-Sayyed dari pusat Penyelidikan Kebangsaan Mesir mengulas, angkawasan pertama itu telah membuktikan, Mekah adalah pusat bumi.

Katanya ia telah dibuktikan secara saintifik semasa Neil Armstrong di dalam perjalanan ke bulan. Ketika itu dia berjaya mengesan satu radiasi yang dipancarkan dari bumi. Radiasi itu di dalam gelombang pendek. Situasi itu sesuatu yang pelik dan mereka cuba mencari jawapan dan membuat penelitian. Akhirnya mereka berjaya mengesan bahawa radiasi itu dipancarkan dari Mekah atau secara tepatnya dari Kaabah."Yang paling mengejutkan radiasi itu bersifat infiniti (tidak berpenghujung). Apabila Armstrong menjejakkan kaki ke bulan, radiasi itu masih boleh dikesan. Radiasi itu mempunyai sifat yang istimewa dan paling penting ia infiniti. Saya percaya inilah yang menhubungkan Kaabah di bumi dengan Kaabah di alam akhirat.

"Bayangkan anda berada di kutub utara dan saya berada di kutub selatan,di tengah-tengah adalah zon keseimbagan magnet atau zon magnetisme sifar dan itulah Mekah. Kalau hendak dibuktikan boleh. bawa kompas ke Kaabah dan anda dapati jarum kompas itu tidak akan bergerak. Ini bermakna Kaabah adalah zon magnetisme sifar. Tarikan untuk ke dua-dua medan adalah sama kuat.


Hal sedemikian katanya, turut memberi kesan pada kesihatan dan umur seseorang. Sebab itulah orang yang tinggal di Mekah lebih sihat dan panjang umur. Tekanan graviti yang tertumpu di kawasan itu memberi kesan pada peredaran darah dan pergerakan biologi kehidupan."Ini telah dibuktikan bahawa ia boleh memberi kesan pada hemoglobin untuk membawa darah yang mengandungi oksigen ke seluruh tisu badan. Bermakna bila anda berada di Mekah, keupayaan darah untuk membawa oksigen ke seluruh tisu badan secara semula jadi jauh lebih baik berbanding tempat lain di dunia ini," jelasnya

Pelbagai bukti saintifik dari kajian para saintis juga telah membuktikan bahawa Kaabah berada di "Centre of the earth". Jika anda berkesempatan ke Mekah Al-Mukaramah cuba bawa kompas ke arah Kaabah dan lihat jarum kompas tersebut tidak akan menunjuk mana-mana arah sama Barat, Timur, Selatan atau ke mana-mana arah kerana Kaabah sememangnya berada di pusat atau ditengah-tengah bumi. Neil Amstrong juga mengesahkan fakta ini.Maha Kaya Allah, dengan hanya melakukan Tawaf kesihatan kita akan bertambah baik. Tidak hairanlah jika ramai yang mengetahui rahsia ini sentiasa merindui untuk ke Mekah... Bagi yang bukan Islam atau umat islam itu sendiri kaji-kajilah fakta ini dan anda pasti akan mendapat kebenaran-Nya. Marilah kita belajar ilmu dan mengkaji Islam yang amat indah ini...WaAllahu A’lam...

1 comment:

  1. wah..ilmu yg bermanfaat..teruskan usahe enti..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...